Buckletons

Stichill

Completed in 2005, Buckletons is an environmental and low carbon family house which occupies a panoramic south-facing position above Sitchill.

This ‘eco-home’ is designed to exploit passive heating and cooling strategies alongside a ventilation system. The external envelope is extremely thermally efficient with triple-glazed windows to reduce heat loss. The double height atrium generates natural stack ventilation which aids a whole-house ventilation system utilising heat generated from the Aga and other sources to remove and redistribute warm air throughout the building.

Internally, the ground floor adopts an open plan design which opens out onto a south-facing garden. The space comprises a large living area, formal dining area and a kitchen. There is also access to a sun room which is located in the double-height atrium and features hanging net curtains offering additional privacy at the client’s discretion.

The first floor is home to four spacious bedrooms including a master room with dressing area and en suite. There is also an separate bathroom and study area.